torstaina, elokuuta 10, 2006

Muistoja...

Kävin tänään kehittämässä filmejä ja ilokseni huomasin, että kahdessa niistä oli kuvia Irlannista. Iski hieman haikeus. Vielä kun juttelin juuri kaverin kanssa puhelimessa ja muistelimme aikoja sieltä, niin totesin, että osa sydämestäni jäi sinne. Mutta sitten asiaa mietittyäni totesin, että sydämeni on suurimmaksi osaksi muistoilla. Tietenkin rakastan myös maata, mutta jos palaisin sinne, ei se olisi enää sama asia.

Tietenkin jotkut asiat varmaan olisivat ennallaan: sama porukka samassa baarissa ja varmaan sama Lordin biisi alkaisi heti soimaan, kun astuisin sisään. Asia, mikä ärsytti silloin niin paljon, naurattaa nyt.

Ehkä kävisin kerran viikossa Limerickissä Wicked Chickenissä istumassa Limerickin kavereiden kanssa ja laulaisimme Roryn kanssa kovaa The Killersien Mr.Brightside:a. Joisimme olutta niistä hauskan mallisista tuopeista, mitä on vain wikissä ja loppuillasta pähkäilisimme kotiin pääsyä. Joskus ryhtyisimme taas teinimeininkiin ja menisimme Trinity Roomiin bilettämään. Saisin taas houkutella ja maanitella kavereita tanssimaan.

Rauhallisina iltoina ajaisin Murrayn luokse katsomaan leffoja ja wrestilingiä. Juttelisimme henkeviä ja suunnittelisimme, mitä tulevaisuus tuo eteemme. Koittaisin saada Murraytä kääntämään ajatuksensa ranskan muukalaislegioonasta johonkin turvallisempaan vaihtoehtoon. Tietenkin asiasta tulisi taas kiista, joka päättyisi siihen, että on pakko keksiä muuta puhuttavaa, kun kumpikaan ei anna periksi.

Joskus kuulisin hyvän juorun ja soittaisin heti Audreylle asiasta. Audrey päivittelisi suhdettaan kapteenin kanssa ja muistuttaisin, että juuri Auderyhän Ryanairin ensimmäisellä viikollani varoitti kapteeneista.

Muistoja on niin paljon ja tulen kantamaan ne aina sydämessäni. Tietenkin menen heti, kun mahdollista vierailemaan Irlantiin ja moikkaamaan kavereita, mutta sekin jännittää. Mitä, jos asiat eivät olekaan niinkuin haluaisin? Entistä ei saa enää takaisin ja suurin osa ystävistäni ovat jo poistuneet maasta.

Sitäpaitsi minun on aika aloittaa uusi elämä suomessa. Lentäminen saa nyt hetkeksi jäädä. Koitan löytää jotain saman tyylistä työtä maasta. En sitten tiedä, kuinka hulluksi tulen, kun en pääse ilmaan, mutta sen näkee sitten. En voi aina pakoilla elämää ilmaan, vaikka kuinka helppoa se onkaan. Nyt on alettava oppia uudestaan elämään myös jalat maassa.

O Fortuna, velut luna

Turn around
And smell what you don't see
Close your eyes
It's so clear

Here's the mirror
Behind there is a screen
And both ways you can get in

Don't think twice before you listen to your heart
Follow the trace for a new start

What you need
And everything you feel
Is just a question of the deal

In the eye of storm you'll see a lonely dove
The experience of survival is the key
To the gravity of love

O Fortuna, velut luna

The path of excess leads to the Tower of Wisdom
The path of excess leads to the Tower of Wisdom

Try to think about it
That's the chance to live your life and discover
What it isIt's the gravity of love

O Fortuna, velut luna

Look around just people
Can you hear their voice?
Find the one who'll guide you
To the limits of your choice

But if you're in the eye of storm
Just think of the lonely dove
The experience of survival is the key
To the gravity of love

O Fortuna, velut luna

Enigma- Gravity of Love